In september 1998 ben ik begonnen aan de kunstacademie Minerva in Groningen voor verdere verdieping in mijn werk. Gezien mijn achtergrond ben ik in het derde jaar begonnen.In januari 2001 heb ik mijn diploma behaald.

 

 

 

 

 

 

 

BIO Herman van de Poll

Geboren: 5 november 1952  te Amersfoort

Scholing: Academie Minerva, Groningen, autonoom BK schilderen

 

 

Geometrische Chaos (geoChao)

 

De taal van mijn werk is gebaseerd op de mathematische vormen uit de Chaostheorie.

De ideeën van de Chaostheorie en fractal  geometrie leiden tot de ontwikkeling van de composities in mijn werk. Ik gebruik driehoeken, vierkanten en cirkels in mijn schilderijen.

 

In de serie geoChao laat ik de driehoeken en cirkels weg en richt me alleen op de vierkanten.

Ik ontwikkel mijn composities door zo weinig mogelijk invloed hierop uit te oefenen. Ik laat een door mij gekozen methode  de compositie bepalen

 

Het vervolg is dat ik bezig ben met een grove structuur techniek waarbij de prioriteit niet langer ligt bij de strakke lijnen. Wel blijft uiterste nauwkeurigheid noodzakelijk en hiervoor maak ik gebruik van potloodlijnen en afplaktape.

Mijn focus is hierbij verlegt naar ritme en regelmaat. Deze ontwikkeling in mijn werk heeft bijgedragen tot een positieve verschuiving. Met lef en doorzettings vermogen ben ik het gevecht met de materie aangegaan en heb ik opnieuw een stap gezet naar het minimalisme.

 

De ”ontmanteling”, het verwijderen van de tape blijft spannend. Tot dat moment blijft het geheel verborgen en blijft het een verrassing.

 

 

 

Herman van de Poll

Evert Hendriksweg 7

9422BN Smilde

mobiel 0651035010

email H.vd.poll@hetnet.nl

website  www.artolive.nl/kunst/1278-herman-van-de-poll   http://geoform.net/artists/herman-van-de-poll/

link https://www.singulart.com/en/artist/herman-van-de-poll-9517